Mikroomkopplare du måste känna nedan

- Aug 05, 2019-

Mikrobrytare

Översikt

Mikroomkopplaren är en kontaktmekanism med ett litet kontaktintervall och en snäppmekanism, som utför en omkopplingsverkan med ett föreskrivet slag och en föreskriven kraft, och är täckt av ett hus, och en omkopplare med en drivstav utanför dess jämförs på grund av av kontakten för omkopplaren. Liten, därav namnet mikro switch, även känd som känslig switch. Den elektriska textsymbolen är: SM.

G6 G9 G91 G10


Arbetsprincip

Den yttre mekaniska kraften verkar på handlingsröret av överföringselementet (med stift, knapp, spak, rulle, etc.), och när manöverröret förskjuts till den kritiska punkten alstras en omedelbar verkan, så att den rörliga kontakten vid slutet av åtgärdsröret vidrörs Punkten slås snabbt på eller av.

När kraften på överföringskomponenten avlägsnas genererar handlingsröret en motverkande kraft, och när överföringselementets omvända sträcka når den kritiska punkten för vassverkan avslutas den omvända handlingen omedelbart. Mikroomkopplaren har en liten kontaktstigning, ett kort slag, en liten ström och en snabb växling. Hastigheten för den rörliga kontakten är oberoende av överföringselementets hastighet.

Ansökan

Mikroomkopplare används i stor utsträckning inom elektronisk utrustning, instrumentering, gruvdrift, kraftsystem, hushållsapparater, elektrisk utrustning, såväl som rymd, luftfart, fartyg, missiler etc. inom automatisk omkoppling och säkerhetsskydd. Militära områden som tankar.


Klassificering

Enligt volymen finns det vanlig typ, liten storlek och ultra-liten storlek;

Enligt skyddsprestanda finns vattentäta, dammtäta och explosionssäkra;

Enligt delad form finns det en typ, dubbel typ och multipeltyp.

Enligt kapaciteten finns det vanlig typ, likströmstyp, mikroströmtyp och storströmstyp.

Enligt användningsmiljön finns det vanlig typ, hög temperaturbeständig typ (250 ° C), ultrahög temperaturbeständig keramisk typ (400 ° C).

Urvalshandbok

Var uppmärksam på följande punkter när du väljer mikrobrytaren:

1. Storleken är mycket viktig när du väljer mikrobrytaren. Strömställarens storlek är direkt relaterad till dess egenskaper, inklusive strömområde, körning och driftkraft.

 

2, elektriska krav Mikrobrytare bryter vanligtvis ström från 5 mA / 5VDC till 25A / 250VAC. Mikroswitch-produktserien erbjuder ett urval av produkter från låg energi till kraftbelastning elektrisk för en mängd olika tillämpningar. Den nominella strömmen och spänningen (AC eller DC) som krävs för den specifika applikationen måste vara känd för att välja rätt omkopplare. Eftersom alla enheter inom alla branscher är dedikerade till låg energiförbrukning måste mikrobrytaren kunna arbeta med låg ström (logisk nivåbelastning) och likspänning. Det finns emellertid vissa applikationer som kräver omkopplare som kan bryta höga strömmar och höga spänningar, såsom pumpapplikationer av industrikvalitet. Utöver belastningskraven måste ingenjörerna också välja rätt krets. Brytarkontakterna måste vara en av de normalt öppna (NO) och normalt stängda (NC) versionerna. För kontakter av NO-typ finns det vanligtvis inget strömflöde mellan kontakterna. När omkopplaren är aktiverad stängs kontakterna och kretsen är ansluten. För NC-kontakter överförs vanligtvis ström mellan kontakterna. När omkopplaren är aktiverad öppnas kontakterna och kretsen öppnas.


3. Miljövillkor Miljökrav har stor inverkan på valet av mikrobrytare, särskilt i applikationer som kräver hög tillförlitlighet och kritiska applikationer som industriell kontroll och medicinsk utrustning. Förstå applikationens miljöförhållanden, inklusive föroreningar som kan komma in i strömbrytaren i luften, vätskan i vilken strömställaren befinner sig och driftstemperaturkraven. För tillämpningar under svåra miljöförhållanden måste du välja en tät kontakt med ett brett driftstemperaturområde. Mycket pålitliga mikrobrytare fungerar från -65 grader Fahrenheit (-54 grader Celsius) till 350 grader Fahrenheit (177 grader Celsius) för enkel applikation. Tänk också på att graden av brytare bör vara åtminstone IP67 för att förhindra att vätskor tränger in. Detta eliminerar behovet av att spendera mycket tid på att utforma ett hus som uppnår samma skyddsnivå.

 

4, tydliga krav på arbetsliv

Brytarens tillförlitlighet är avgörande. Du måste veta hur många elektriska och mekaniska drifttider en applikation kräver. Olika strömställare har olika kontaktmaterial, höljen och terminaler för att uppfylla de elektriska och mekaniska livskraven för olika applikationer. En mycket tillförlitlig mikrobrytare kan arbeta 10 till 20 miljoner gånger innan mekaniskt fel, och kan arbeta 50 000 till 100 000 gånger vid maximal belastning innan elektriskt fel. När det gäller de subtila prisskillnaderna mellan olika kvalitetsomkopplare måste du ta hänsyn till den totala kostnaden för användning. Eftersom du inte bara behöver betala för omkopplaren, måste du betala för den långsiktiga problemfria driften av strömställaren. I många fall kan extrakostnaderna för att använda en mer pålitlig omkopplare kompenseras av de lägre garantikostnaderna under användning.

 

5, kontrollorganets certifieringskrav

Att välja omkopplare som uppfyller en mängd internationella elektriska krav kan hjälpa dig att förenkla produktdesign för olika regioner. Några av de viktigaste standardcertifieringarna inkluderar UL-certifiering i USA, cUL-certifiering eller CSA-certifiering i Kanada, ENEC-certifiering i Europa och CQC-certifiering i Kina. När du väljer en mikroomkopplare måste du ta hänsyn till ett antal faktorer, såsom formfaktor, belastningskrav, arbetsmiljö och tillförlitlighet, så du måste förstå de verkliga applikationskraven: hur stor omkopplaren behöver, den nödvändiga effektnivån, oavsett om är lågspänningsapplikationer, om omkopplaren måste tätas, om strömbrytaren måste tåla extrema temperaturer, om den behöver internationell organisationscertifiering, om det är en kritisk applikation, när du har räknat ut dessa problem är det lättare att välja switch som är lämplig för applikationen.


Ett par:Vad är skillnaden mellan en taktil switch och en mikro switch Nästa:Gränslägesapplikation i hiss